Οι δραστηριότητες των μελών ΠΡΙΝ την Ρότσκος & Συνεργάτες

Στην σελίδα αυτή υπάρχει εν συντομία η δραστηριότητα των μελών της εταιρείας υπό μορφή σύντομου βιογραφικού.

1. ΡΟΤΣΚΟΣ ΔΗΜ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου 1970. Γονείς μου ο Δημήτρης και η Αναστασία Ρότσκου με καταγωγή από την Γαλατινή Κοζάνης. Ο πατέρας μου, όπως και οι πλειοψηφία των συμπατριωτών του, οικοδόμος. Από όσο γνωρίζω, μέχρι πέντε γενιές πριν από εμένα ήταν οικοδόμοι. Από το 1970 μέχρι το 1997 είχε στεγνοκαθαριστήριο στην Κάτω Τούμπα στην Θεσσαλονίκη. Ίσως αυτά να έπαιξαν ρόλο στην επιλογή μου να ασχοληθώ με τεχνικές σπουδές και ελεύθερο επάγγελμα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΤΣΚΟΣ ΤΟ 1965

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΤΣΚΟΣ ΤΟ 1968

Τον Ιούνιο του 1987 αποφοίτησα από το 20 Γενικό Λύκειο Τούμπας. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1988 φοίτησα στην σχολή Ι.Ε.Σ.Ε. όπου παρακολούθησα το τμήμα προγραμματιστών computers.

Από Φεβρουάριο του 1988 – Σεπτέμβριο του 1989 εργάστηκα στις τεχνικές εταιρίες «Θεοδωρίδης – Αναγνωστόπουλος» σε έργα στην βιομηχανική ζώνη Θεσ/νικης (ΕΚΟ, ΧΒΒΕ, χαλυβουργείο κ.α) και «Κεραμιδάς Τριαντάφυλλος» αρχικά ως εργάτης και στην συνέχεια ως τεχνίτης σε σιδηρές κατασκευές στην βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης. Εκεί είδα από κοντά και στην πράξη τις μηχανολογικές κατασκευές και τις αναρίθμητες εφαρμογές της μηχανολογίας. Όμως η έλλειψη τεχνικών σπουδών ένοιωθα πως μου στερούσαν την εξέλιξη και την εμβάθυνση στο γνωστικό αντικείμενο. Ένα τυχαίο περιστατικό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και της ζωής μου γενικότερα.

 

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1988

ΚΑΤ/ΥΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΧΒΒΕ 1988

 

Σε κάποιο έργο στις Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος (τα γνωστά λιπάσματα Θεσσαλονίκης, που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια) συμπλήρωσα ένα «δελτίο εξόδου εργαλείων» που έπρεπε να το υπογράψει ο επιβλέπων του έργου για να βγάλουμε τα εργαλεία που είχαμε χρησιμοποιήσει από την πύλη του εργοστασίου. Ο επιβλέπων μηχανολόγος μηχανικός ήταν ο κ. Ιωαννιδης Αθανάσιος. Μετά από ένα σύντομο διάλογο μου πρότεινε να σπουδάσω μηχανολόγος. Έτσι και έγινε.

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 έως τον Ιούνιο του 1991 παρακολούθησα την 2η και 3η τάξη στο τμήμα μηχανολόγων του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Από το 1992 εως 1993 υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία. Ξεκίνησα τις σπουδές στο τμήμα μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών τον Σεπτέμβριο του 1993. Από τον Ιούνιο του 1996 ως τον Ιανουάριο του 1997 εργάστηκα στο τεχνικό γραφείο του αεροναυπηγού μηχανολόγου Κων. Παπαδάκη με αντικείμενο την μελέτη ασφαλείας προϊόντων (πιστοποίηση CE).

Τον Απρίλιο του 1997 ξεκίνησα ελεύθερο επάγγελμα. Τεχνικό γραφείο μηχανολογικών μελετών στην οδό Βούλγαρη 40. Κύρια αντικείμενα απασχόλησης ήταν η σύνταξη τεχνικών φακέλων για πιστοποίηση CE, ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας σύμφωνα με το ISO 9000:2000, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μελέτες ADR, άδειες λειτουργίας βιοτεχνιών – βιομηχανιών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνεργείων αυτοκινήτων, υπηρεσίες «Τεχνικού Ασφαλείας» καθώς και σύνταξη φακέλων για προγράμματα χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Τέλος αναλαμβάναμε και άλλες εργασίες μηχανολόγου μηχ/κου (όπως Η/Μ σε πολεοδομικές μελέτες) με λιγότερη συχνότητα.

Από τον Μάρτιο 2005 μέχρι και σήμερα το γραφείο συνεχίζει να λειτουργεί με την νομική μορφή «Ρότσκος Αθανάσιος & Συνεργάτες Ε.Ε.», με συνεταίρο τον συνάδελφο κ. Σάββα Κουρουτζίδη και οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν όλες τις αρχικές αλλά με κάποια περισσότερη εξειδίκευση. Έχουμε ουσιαστικά εξειδικευτεί σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων, των κατασκευών και των αντίστοιχων δραστηριοτήτων γύρω από τις κατασκευές & τα προϊόντα (εφαρμογή, χρήση, συντήρηση κ.λ.π.). Οι υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο είναι τεχνικές με προεκτάσεις σε οικονομικά και νομικά ζητήματα. Όλες οι εργασίες στο γραφείο γίνονται αποκλειστικά με την χρήση Η/Υ. Το πελατολόγιο του γραφείου εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Η συνέχεια στην καθημερινότητά μας και στις άλλες σελίδες του site.