ΑΔΕΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ & ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Η Ρότσκος Αθαν. & Συνεργάτες Ε.Ε. μελετά και υλοποιεί με το κατάληλλο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό:
1)  Άδειες εκτέλεσης έργου (ανόρυξη υδρευτικών – αρδευτικών – βιομηχανικών & πολλαπλής χρήσεως γεωτρήσεων), ανανεώσεις αδειών.
2)  Άδειες χρήσης νερού.
3)  Άδειες ανόρυξης γεωτρήσεων γεωθερμίας.
4)  Γεωφυσικές μελέτες και έρευνες για τον εντοπισμό νερού, υποβάθρων κλ.π.
5)  Μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας για επεκτάσεις οικισμών κ.α.
6)  Εκτέλεση δειγματοληπτικών, ερευνητικών, υδρευτικών γεωτρήσεων κ.λ.π.
 
 

Ξέρετε ότι μπορείτε να ζεστάνετε ή να ψύξετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας τη θαλπωρή της γης; Η αρχή του γεωθερμικού κλιματισμού είναι εξαιρετικά απλή:

Βασίζεται στο γεγονός ότι λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης η θερμοκρασία του εδάφους είναι σταθερή στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Αν συνεπώς εκμεταλλευτούμε τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υπεδάφους και επιφάνειας, μπορούμε να θερμάνουμε χώρους το χειμώνα και να τους ψύξουμε αντίστοιχα το καλοκαίρι. Αυτό γίνεται με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας θερμότητας, η δε θερμότητα μεταδίδεται μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων που είτε βρίσκονται σε οριζόντια διάταξη και χαμηλό βάθος, είτε σε κατακόρυφη διάταξη εκμεταλλευόμενοι μία γεώτρηση που γίνεται γι’ αυτό το λόγο. Μια γεωθερμική αντλία θερμότητας καταναλώνει συνήθως γύρω στο 25-30% της ενέργειας που αποδίδει, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε υβριδικά συστήματα, από κοινού με ηλιοθερμικά.